Lokale praktijkvoorbeelden

Goed voorbeeld doet goed volgen. Ideeën die ingediend zijn en tot uitvoer zijn gekomen dankzij het lokale Sportakkoord, krijgen hier een plek.

Laat je inspireren tot nieuwe ideeën.

vv geel zwart okt 2020.JPG

Vv GeelZwart kon met hulp van het Sportakkoord een voetbaldag voor jongens en meiden organiseren in de herfstvakantie. Ook kinderen die geen lid waren deden mee.  Voor deze dag zocht de vereniging de samenwerking met het onderwijs waaronder de St. Jozef basisschool en Zandhope om zo jongens en meiden te enthousiasmeren voor de voetbaldag. Rond 10.00 uur waren alle kinderen die zich hadden opgegeven aanwezig en kon het fluitsignaal gegeven worden. Er volgde om 12.00 uur een lunch en daarna kon het echte spel beginnen. De eerste 3 teams kregen een prijs in de vorm van een bidon, handdoek of bal. Om 14. 00 uur keerden de deelnemers met hun certificaat moe en voldaan naar huis. 

2020 beweegroute co en monique (3).jpg

De Beweegroute in Schagen. Een mooie samenwerking tussen TAS '82 en Team Sportservice Schagen | Hollands Kroon. In alle zes wijk in Schagen kun je dankzij het Sportakkoord een van de Beweegroutes volgen. Mét allerlei oefeningen voor onderweg. Natuurlijk kies je zelf of je die ook doet. Op het bord aan het begin van de route vind je wat je waar kunt doen om je conditie nog meer te verbeteren. Van een uitvalspas tot kniebuigingen en opdrukken.

Klik op de foto om meer te lezen over dit idee. 

Samen delen is het motto van Sint Boys DES en zorgatelier De Iep

Sint Boys DES deelt sinds 1 juni de accommodatie met zorgatelier De Iep. De Iep maakt doordeweeks gebruik van de kantine voor de begeleiding van hun cliënten. Zo wordt de kantine ook overdag gebruikt, heeft de vereniging uit Sint Maarten weer wat extra inkomsten en heeft De Iep een mooie locatie ter beschikking voor de werkzaamheden. In het weekend is de kantine uiteraard gewoon weer voor de clubactiviteiten van de voetbalvereniging.

Sint Boys-DES en zorgatelier de Iep (3).
Sint Boys-DES en zorgatelier de Iep (2).
Sint Boys-DES en zorgatelier de Iep